Schita 11

Privesc viata ca pe o piesa ieftina de teatru. E un teatru mizer pe care il interpreteaza zi de zi, mii de ipocriti. Sunt un moralist mizer care minte acoperind cocina in care traieste. Incerc sa ornez cu bomboane rahatul de pe strazi ,crezant, in prostia mea, ca va mirosi mai putin,dar pute al dracu de tare.Is satul pana peste cap de toti omenii plini de bune intentii si de schitele de cacat pe care le scriu. Si,pentru ca fiecare schita tre sa aiba un cuvant cheie,ce cuvant ar fi mai potrivit pentru schita de azi decat minunatul cacat. Ne scaldam in dejectiile unei lumi cretine ,ignorante si fara de capatai, ce isi joaca existent mojica in fata a mii de spectator ori prea plictisiti ori prea entuziasmati de marele porc. Mii si mii de roluri de nimic se perinda prin fata noastra in fiecare clipa si noi aplaudam. Poate ca e singurul lucru vizibil ce mai suntem in stare sa il facem. Cladim din ignoranti si prosti repere morale,aducem cultura la rangul de shaworma si radem fericiti ca a mai trecut o zi in care am reusit sa supravietuim. E frumos sa vezi eternele si fascinantele gunoie rotinduse pe strada in dansul vantului,dar e si mai frumos cand le vezi mergand pe doua picioare. E frumos sa vezi oamenii mirosind care mai de care a parfumuri fine de consum,dar e si mai frumos sa le mirosi sufletu ce pute a hoit. Sunt cel mai pesimist din orasul acesta si multi ma compatimesc. Nu ati vrea sa mi schimbati cetatenia? Atunci sa vedeti optimismul din mine!

E dulce graiul meu romanesc,dar mai dulce ar fi sa nu vad gumoaiele din jurul meu. E dulce tara in care m-am nascut,dar mai dulce ar fi sa vad tari in care se construieste si nu vice versa. E al draq de dulce pelinul ce ni se serveste in fiecare zi pe post si balsam si e al draq de dulce sa fii mintit cu zambetu pe buze. Traim intro tara defecta,iar cauza problemelor ei suntem chiar noi. ROMANIE CE SCUMPA AI FI DACA NU TE AM MAI POPULA NOI, CA TE-AM POPOLUAT DESTUL!

7 thoughts on “Schita 11

 1. Pesimismul e o stare de fapt in Romania si parca nici nu ne mai gasim motive sa zambim, in afara de clipele petrecute cu prietenii apropiati. Eu totusi mai pastrez o speranta ca lucrurile se vor schimba. Oricum, mi-a placut mult cum ai scris!

 2. m am plictisit sa spuna lumea ca sportul romanesc e de mare clasa si cand intrebi “de ce?” sa ti se raspunda din amintiri cu Hagi si cu Nadia,m am saturar cand intrebi pe cineva de vitejia acestui popor sa ti se raspuna de “marasti,marasesti si oituz”,dar toti trec ACUM nepasatori pe strada, politico-economic….nici nu mai zic… deci suntem ciudati tare!!! traim din amintiri si ne hranim cu sparante….dar acum suntem praf si nu facem nimic….si in incheiere as vrea sa iti multumesc de aprecieri! inseamna mult pentru mine!

 3. nu ne ramane decat sa speram ca peste 30-40 de ani cineva va sti si despre andreea raducan.:) ..cam pesimist de data asta.. scrii fain. cand dai ceva la print? 🙂

 4. Suntem compromisi…m-a saturat de frustrati care asteapta sa-i arunce tara asta intr-un colt de rai! Nu o sa se schimbe nimic, niciodata atata timp cat noi generatia asta ne ingropam in ignoranta si in resemnare. Ma bucur ca tu ai facut un pas sa de departezi de starea asta, insa nu e suficient poti mai mult, trebuie sa faci mai mult. Trebuie doar sa-ti doresti…

 5. Romanul e ca in balada cu miorita, isi accepta soarta si asteapta ca altul sa fie cel care ii rezolva problemele.

  Toti asteptam sa inceapa altii sa faca ceva si debea apoi sa punem si noi umarul, exemplu revolutia (timisoara si clujul au fost mereu putin mai aproape de occident).

  Noi ne trezim doar cand suntem cu capul in nomol si ne apasa cineva cu piciorul pe cap si chiar si atunci trebuie ca unul sa zica ca nu e bine asa. Momentan suntem doar in nomol dar o sa vina si zile mult mai negre de atat. Atunci posibil ca o sa vezi acea trezire a romanului din ignoranta.

 6. E o lume in care poti supravietui doar cu speranta, o lume care e frumoasa daca nu te uiti la TV, o lume in care trebuie sa fii izolat ca un geniu pentru a nu vedea dezastrul din jurul tau, o lume in care trebuie sa te amuze si cel mai banal si penibil lucru pentru a putea suprravietui si totusi poate lucrurile se vor schimba… :-<

 7. Lumea e la pamant…nu stiu ce sa fac…sa rad sau sa plang, sa imi fie mila de ei sau sa ii urasc din adancul sufletului…ca pana la urma majoritatea decide…si momentan avem o majoritate indoctrinata. MA ENERVEAZA CA SUNT OAMENI CU POTENTIAL. Recunosc ca sunt mult mai post decat unii oameni pe care nu dam doi bani ca sufera…bai da…am vointa sa caut si sa deschid ochii…ei de ce nu o fac? Nu e greu sa fim civilizati! Nu e greu sa ne cunoastem drepturile si sa luptam pentru ele. Nu e greu sa fim ce am fost o data si mai mult decat atat! VOINTA,IUBIRE,RESPECT…nu e mult….dar conteaza al dracu de mult! P.S.:SI EU SUSTIN MISCAREA DE REZISTENTA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s