Ganduri – Cuvantul

Incerc sa ma agat de schitele pe care promiteam candva ca le voi “desena”. Pe cine ar mai interesa un blog prafuit? Pe cine ar interesa niste cuvinte izbite de o hartie virtuala care nu vor exprima nimic “ca lumea” , ”la moda” niciodata. Ma dezgusta textele ce transmit cuvinte. Fratilor…sa inventam apa cald si sa revulotionam roata…e timpul sa fie rotunda….nu e magic?? Folosim cuvinte pompoase pentru a transmite NIMIC. Preamarim nimicul si nimeni nu intelege nimic. Toti fac ce e la moda,fac bloguri si in loc sa se intrebe ce cacat transmit,isi fac planuri de marketing,cum cacat sa atrag proshtii ca sa facem traffic sis a fie bine. Ciudat… pe strada totul se bazeaza pe consum,iar pe net…pe traffic! sa transformam cuvintele in TARFE,CURVE!! Sa le prostim si sa le trimitem sa produca bani. Daca nu vor produce, le vom brutaliza,le vom dezbraca de inteles si le vom oblige sa isi piarda logica si sa devina sclave ale consumului si ale traficului. Cuvintele sa stea in guri stricate!!! Nu au ce cauta in gura actorului de pe scena,in gura scriitorului,in gura filozofului!!!! La moarte cu ei!!! Armata NOUA va da oamenilor cultura ce tine loc de cultura si cuvantul ce tine loc de cuvant!!! Va inventa simbolul ce inlocuieste cuvantul!! Iar ca lucrarea sa fie completa…va inventa simbolul ce inlocuieste simbolul ce inlocuieste cuvantul!! TRAIASCA CULTURA DE CONSUM! TRAIASCA CULTURA TRAFICULUI! Blamati frumosul cu vorbe de ocara, ucideti artistii, dati oamenilor tombola si super oferta!! Totul va fi o tombola,totul va fi un circ,iar cuvintele nu vor mai produce arta,ci bani!!!
Ooh,dragii mei…pana cand si pana unde?
De ce e mai buna o minciuna frumoasa decat un adevar dur?
De ce am ajuns sa discutam din plictiseala?
De ce am ajuns sa iesim cu cineva,doar din simplul motiv ca mai bine ies cu x decat sa stau in casa?
De ce am ajuns sa vorbim nimicuri neinteresante?
De ce ne e frica sa spunem ce simtim?
De ce sa judec un blog dupa numarul de vizualizari??
De ce ne lovim de ipocrizie in fiecare zi?
De ce ne dusmanim?
De ce in momentul care spui cuiva ca greseste,el te cearta si crede ca vrei sa te certi cu el?
Eu iubesc oamenii,dar urasc mizeria din ei!
Ooh dragii mei cate de ce uri ar mai fi…
De ce sa iti fie rusine ca esti roman?
De ce sa te feresti sa spui ca reciti poezii prin casa?
De ce sa pozezi intr-un dur fara sentimente?
De ce sa te feresti sa stai cu oameni care sunt sub tine din punct de vedere social?
De ce sa te feresti de oamenii care au diverse probleme sau au anumite trasaturi distinctive?
De ce am inlocuit dragostea cu sexu?
De ce am inlocuit plimbarile prin oras si parc cu plimbarile prin mall?
De ce ne plictism cand suntem singuri?
Eu ma voi opri aici…daca mai aveti voi DE CE uri v-as ruga sa le scrieti dedesubt…poate ca cineva le va citi si va reusi prin felul asta sa isi puna niste intrebari…Va multumesc!

Advertisements

7 thoughts on “Ganduri – Cuvantul

  1. ami place ceea ce am citit ..adica ceea ce tu ai scris …sant deacord cu tine si nu te mint…eu una am multe …sa antreb….de ce??? de ce ?…e lumea asta asa ..iubim si nu santem iubiti…respectam si nu santem respectati…apreciem si nu santem apreciati….ni se cere si nu oferim…putem face si nu facem….vedem dar nu vrem…..sant multe antrebari dar cine poate a da un raspuns sau cui ai pasa de ce???….

  2. @ANDRA cam la toate…din pacate postasem o pisa de teatru acu o saptamana,doua “SCRISOARE TINERILOR ACTORI” ,dar a cam ramas “nesolutionata” si e mare pacat…putea sa raspuna cam la toate intrebarile puse si nepuse. …”la ce bun actor(artist) din care/nici nu poti sa faci mancare/intr-o vreme-n care totul/se incearca-ntai cu botul/si apoi se-ngurgiteaza…/unii mor,da ce conteaza…”chiar,ia sa o postez!

  3. M-am exprimat puțin aiurea. Răspunsuri le putem găsi, ne sunt la îndemână…însă la toate soluții reale, concrete nu avem. Sau nu le și căutăm. Și atunci uităm să mai fim cine suntem și devenim orice altceva. Trebuie curaj să poți traduce în fapte răspunsul de ce-urilor acestea retorice

  4. idee: Diogene cauta un om,iar Iisus isi spunea fiul omului…cat de simple sunt toate si cat de drepte pentru cei ce vor sa citeasca printre randuri…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s