Noaptea Muzeelor

  Cu toate ca am avut o sambata mohorata,iubitorii de frumos nu s-au speriat si au venit cu mic,cu mare la Muzeul de Istorie Focsani pentru a lua parte la un eveniment extraordinar. Noaptea Muzeelor 2012 a fost una speciala pentru Urbea noastra. Vizitatorii au fost placut surprinsi cu un recital cameral la flaut sustinut de Flauti Due(Augustin Creznaru si Liviu Toparla) si cu cateva arii apartinand muzicii clasice interpretate de Orchestra de Camera Unirea.
   Am avut placerea sa redescopar aceeasi lume frumoasa a muzeului,acelasi dichis,aceeasi atentie la detalii si aceasi ordine cu care se mandreste micutul nostru muzeu. Am trecut din camera in camera,din epoca in epoca,am vazut colti de mamut, banuti vechi, arme, unelte ,oseminte, tablouri, icoane, drapele, obiecte bisericesti, busturi, un calculator(nu va dau detalii, trebuie neaparat sa il vedeti), obiecte personale ce au apartinut unor mari personalitati vrancene si multe altele pe care va trebui voi sa le descoperiti, iar pentru a iesi asa cum trebuie din acea atmosfera magica ,pentru ca trecerea spre lumea reala sa nu fie una brusca, in cea din urma camera se afla o superba expozitie de origami.
   In loc de incheiere: muzica superba,un muzeu bine ingrijit, un public minunat si promisiunea organizatorilor de a incropi cat de curand un mic recital de muzica de camera si in interiorul Muzeului Unirii.
Cateva poze de la eveniment(poze realizate de Amalia si Emilian)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s