Salonul Auto Vrancea 2012 Impresii subiective de final

Daca acum vreo cinci ani portile Salonului Auto Vrancease inchideau, iata ca anul acesta s-au redeschis,iar cei interesati si pasionati de domeniul automobilistic au fost intampinati cu multe masini frumoase si placut lucitoare in bataia razelor de soare. Dacia,BMW,Audi, Mercedes, Toyota, Hyundai,  Opel, VW, Citroen, Peugeot, Chevrolet, Nissan, Fiat,Alfa Romeo,Renault sunt cei care au animat Piata Unirii timp de 3 zile! Motoare forjate,scartaituri de anvelope ,miros de cauciuc ars, fete frumoase si multe test-drive–uri …de asta au avut parte vizitatorii salonului.

  Anul acesta Salonul Auto a insemna foarte mult pentru mine,pentru ca alaturi de bloggeri am putut testa  o gama variata de automobile! Primul stand pe care l-am vizitat a fost standul celor de la Hyundai. Dupa ce ne-au prezentat toata gama auto,ne-au invitat sa testam ix35-ul si i40-ul.
Sa incepem cu inceputul :
IX35 este SUV-ul  care m-a facut sa ma simt ca un copil intrat in magazinul cu dulciuri,care nu are nici un fel de obligatie si caruia i se cuvine totul! O cutie hidramata,un motor puternic, 180 de caluti, o pozitie perfecta in scaun,un interior generos,camera video pentru marsarier si nebunia suprema … autoparck,iar daca nu intelegeti ce vreau sa spun sau daca intuiti, dar nu credeti ca e adevarat,ei bine, IX35-ul se parcheaza singur,soferul doar sta si asteapta cuminte ca masina sa isi faca treaba. Acum sa tragem linia si sa spunem ca IX35-ul se apropie de perfectiune,dar daca vrem sa o atingem cu adevarat,trebuie sa conducem un I40. O masina eleganta, spatioasa, de pe care nu poate lipsi motorul puternic si cutia hidramata. Nici de pe aceasta masina nu putea lipsi camera video pentru marsarier,iar ca noutati va pot spune despre comenzile vocale care stau la un click distanta, volanul fiind locul in care se intalnesc cam toate comenzile necesare soferului ! I40-ul este masina care exprima in mod vizibil evolutia marcii Hyundai,dar pentru ca peste tot trebuie sa fie si cate un DAR, in aceste doua masini nu prea te poti simti sofer,ci mai mult un asistent al masinii. Da,masina face cam tot ce face un sofer pe o masina normala. Cred ca Hyundaiul a gasit combinatia perfecta intre avion si automobil la un pret remarcabil.
  Dupa ce am plecat de la standul Hyundai, pietenul Bogdan Dima de la Toyota ne-a invitat sa testam Avensis-ul. O masina spatioasa,o masina in care pe bancheta din spate incap trei persoane fara sa stea inghesuite si fara sa isi propteasca genunchii in scaunele din fata. La volan gasim acelasi confort,iar bordul este desenat simplu,dar elegant! Rafinament este cuvantul ce caracterizeaza aceasta masina,dar am mai putea adauga si  cuvinte precum siguranta sau confort. Cu toate ca e o masina cu doua fete,ambele sunt concepute sa te serveasca si sa sa iti ofere senzatii pozitive. Poate fi masina care te duce plutind spre destinatie,care e atat de usor de condus, poate fi propriul psiholog sau propriul SPA ce iti mangaie sufletul si aseaza pe fata ta zambetul tamp al fericirii,dar daca treci de o anumita turatie,din fata lu tata ce isi poarta parul blond prins in cosite se intansforma intro rockarita veritabila,ce isi poarta creasta cu mandrie si miserupism! Musca din drum,taraie anvelopele pe asfalt si lasa concurenta intr-un nor de praf,dar bine inteles in cel mai elegant mod cu putinta!
Le multumesc si prietenilor de la SIMA si un mai mare multumesc as dori sa i-l adresez lui Dan Stefan, directorul de marketing de la AutoAiss, cel care ne-a promis un mare eveniment saptamana viitoare,la fel de mare ca si cele la care am participat pana acum! Nu o sa va dau mai multe detalii acum,toate la timpul lor!
Concluzie: Un salon auto de zile mari!
Advertisements

One thought on “Salonul Auto Vrancea 2012 Impresii subiective de final

  1. M-am distrat putin la drive test, eu am testat opel astra classic, vw beetle si hyundai i40.
    Dintre toate masinile, i40 m-a impresionat placut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s