Glontul ce distruge caractere

Stirile si reporterii se tin scai de Glontul lui Nastase. Aceiasi oameni invartiti pe la diferite televiziuni si acelasi subiect discutat pana la exasperare. Pe unde a intrat glontul? Cat de tare a durut? Cine e politistul salvator? si alte sute de intrebari idioate care nu au nici o logica si nici o importanta,dar nimeni nu se intreaba unde am ajuns?

Chiar nene,unde am ajuns?

Stii? Cand eram prin primele clase,primeam invataturi cum ca romanii sunt oameni blanzi, pasnici, iertatori, cu frica de Dumnezeu, ospitalieri si prietenosi. Sunt curios ce le mai spun acum dascalii elevilor? Cum ar trebui sa ne mai descriem? Are cineva curaj sa ne mai faca o caracterizare morala?

Glontul asta buclucas a reusit sa sparga si ultima pojghita care mai ramasese peste sufletul putrezit al spiritului romanesc.
In ulimele doua zile vad oameni care se bat pe un sinucigas,vad politicieni care cauta capital de imagine intr-o drama nationala,vad indivizi ce blameaza sinucigasul si ii reproseaza faptul ca nu a reusit sa isi faca treaba cum trebuie,vad insi care creeaza teorii conspirationale abracadabrante:pai pistolul era cu gaz, pai a tras asa…la oha,vroia sa mai traga de timp,e o inscenare ieftina a politiei, ambulantei,spitalului si a familiei Nastase,sa moaraaa,ce bine ar fi daca ar muri.

Chiar atat de bolnavi suntem? Noi chiar nu mai avem nici o scapare? In loc sa ne revenim,mai rau ne afundam in haznaua necrozei spiritului national.
Observ ca romanul nu face nimic pentru el,asteapta ca altii sa il instareasca,moare de ciuda cand o duce altul mai bine si se bucura de necazul vecinului. Povestea cu capra e mai reala ca niciodata si e pacat. E pacat ca suntem atat de rai! Ma dezgusta oamenii care au un comportament manelistic care au atata incredere si stima de sine si se pare ca sunt din ce in ce mai multi. Ce mai asteptam? Ce trebuie sa mai patim pentru a deschide ochii?
Nene,ne cam transformam in bestii…si nu e bine!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s