O analiza subiectiva a unei deznadejdi obiective

Cand ultima solutie e revolutia,romanii apeleaza cu incredere la deznadejde. E interesant sa stai printre romani,dar asta sa nu iti ocupe tot timpul,parafrazandu-l pe Mircea Badea. Observ cu uimire,de fapt fara uimire,ca Vrancea care s-a dat mare revolutionara la alegeri si care tinea primele locuri in sondajele din ziua cu votu,astazi e mai linistita ca niciodata. Imi aduc aminte cum vedeam prin Piata Unirii bravi reprezentanti ai administratiei locale si judetene,care sarbatoreau cu zambetul pe buze infrangerea dictatorului. Priveu cu ochii bulbucati la eranul pe care se transmitea domnu Gadea,iar in spatele monstrilor politici se fluturau cu stegulete alti bravi,numai ca astia erau bravi ai clase muncitoare-drojdiere.Lumea buna statea la terase,nu se amesteca cu multimea…putin respect. Prematura bucuria socialistilor,dar o inteleg,acelasi entuziasm l-am avut si eu in acea zi,chiar si in zilele urmatoare,dar pe cat le-a fost entuziasmul de mare ,pe atat le acum lehamitea. Unde va este ,domnilor, ceghevarismul?

Lasand seniorii socialisti,voi trece la nelinistitii liberali tinerei si ii denumesc asa pentru ca imi sunt simpatici. Am fost si eu candva tinerel,entuziast si naiv…exact ca ei.  Acu vreo saptamana sarbatoreau cu mare fast Ziua Tineretului,bun,foarte bun imi ziceam in barba. Uite cat tineret au adunat in acelasi loc,uite ce chestie interesanta cu lampioanele pe care le-au dat si cu dorintele pe care le-au strans de la fiecare participant. Mai sa fie,tineret mandria tarii. Astazi inteleg ca vorba cu placintele batranilor se aplica si pe lampioanele tinerilor. La lampioane inainte,la razboi inapoi. Din 400 de tineri cati s-au adunat in Piata Garii nici macar unu nu se da prea interesat de soarta tarii in care ne facem meandrele concreatului. Nu am auzit nici un tanar ca ar vrea sa zica vreo doua vorbe…asa ca-n Piata Universitatii,alminteri cand vrem sa impresiona…folosim cel mai al dracului accent bucurestenesc,dar asta e o alta discutie.

ONG-uri,oameni de rand,pensionari,militari,salariati,bugetari,feisbuchisti si internauti…de astia nu cred ca avem prin aceste zone,ca daca ar fi fost…nu cred ca ar fi stat in case.

De PDL nu am zis nimic sau ati fi crezut ca ar fi dorit ei sa iasa in strada certand CCR-ul si marea nedreptate pe care a facut-o?

Dupa aceasta mica schita a societatii vrancenesti va doresc toate cele bune si va urez un somn linistit…Statul Roman lucreaza pentru dumneavoastra.

Advertisements

3 thoughts on “O analiza subiectiva a unei deznadejdi obiective

  1. de proiect numai de bine…astept sa il faca si la anu,dar ma asteptam ca macar ei sa dea tonul unor proteste impotriva pumnului in gura ce s-a bagat democratiei romanesti…dar poate ca zilele urmatoare se vor mobiliza si vor lua atitudine

  2. Mi-a placut titlul prezentului comentariu, dar si comentariu in sine.
    La tot ceea ce ati scris si la ceea ce asteptati sa se intample in Piata Unirii, eu va pot raspunde decat cu maxima mea mioritica si anume : ” Asa cum capra destepteapta ciobanul, asa si foamea ii va destepta pe focsaneni”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s