Dezamagitor sau “da-te-n gatu ma-tii”

IonCaramitru

De fiecare data cand sunt dezamagit de ceva strig”dezamagitor”. Ei bine, zilele trecute am participat la o conferinta tinuta de marele diriginte Ion Caramitru si pentru prima oara am strigat “da-te-n gatul ma-tii”.

In sala de spectacol publicul era pastelat. Gaseai si de aia,dar si de ailalti. Eu cred ca m-am incadrat undeva pe la mijloc. Mediocritatea imi prieste timiditatii. Ma ajuta sa nu ies in evidenta,iar umbra imi ofera un oarecare confort.

Pe scena a apartu directorul Ateneului insotit de cel mai sus mentionat. Gazda are obligatia de a savarsi o introducere ceausita(curatare,periere,lustruire), dar plina de caldura si emotie.  Stimatul actor de revolutie,teatru si film ,venit la Focsani cu un superb BMW cu numere de TNB, s-a grabit sa ne faca o scurta introducere despre cultura si simplitate,pentru a se putea aseza cat mai repede pe fotoliul pregatit. A luat loc. A scos o foaie de hartie pe care avea scris un discurs,un discurs rostit in celebra Marea Britanie la invitatia nu stiu cui.Ma rog, persoana importanta. Suna bine. Ne vorbeste despre tradare,comunism,revolutie si rege. Tine sa sublinieze de vreo doua ori cat de vizionar, curajos si razvratit a fost pe timpul dictaturii si cu apasare in glas ne spuna ca nu a fost membru de partid niciodata.

Se opreste din citit,desface o sticla cu apa si ne vorbeste despre Ion Besoiu : “M-a turnat multi ani la securitate si cu toate ca stiam,nu am vrut sa se afle”. Ce mijloc ieftin de a te ridica in fata auditoriului.

Savarseste discursul,lumea aplauda si saliveaza. Mantuitorul este pe scena. Urmeaza sesiunea de intrebari. Rand pe rand focsanenii se umilesc in fata zeitatii cu BMW “Va iubim,va multumim,v-ati frant din timpul dumneavoastra pentru a ne vorbi, ajutati tineretul,trebuie sa facem ceva,cata dreptate aveti,ce inima mare,ce stalp” ce lehamite,ce circareala ieftina…

Cetateni care se scarpina in fund in timp ce vorbesc se grabesc sa ii faca urari de bine si complimente. Din neant apar trei intrebari legate de revolutie si politica.Nu e adevarat…oare cat de bine va jongla cu raspunsurile acest monstru sacru . Trei  raspunsuri penale si dezamagitoare sustinute de un rictus jegos si ridicari succesive din umeri. “Eu am vrut, dar Iliescu a zis nu!” ,”Taranistii au fost de vina” sau “Cel mai mare rau al tarii se numeste Dan Voiculescu “.

Deja imi este greata. Daca nu as fi fost pe mijlocul randului as fi parasit de mult sala! In fata mea se degradeaza un model. Un  om frumos va iesi din mintea mea pe usa din spate a uitarii. Peste o luna va reveni pe scena din Focsani alaturi de Malaele. Chiar as vrea sa-l vad pe Malaele ,dar nu mai rezist sa il mai vad si pe asta inca o data. Deja e prea mult! Bine ca nu a fost cu bilet. I-as fi strigat din sala sa imi dea banii inapoi si as fi plecat! E cu neputinta sa dai bani ca sa fii luat de bou si prostit de un imbecil cu ifose de mare revolutionar dă Bucuresti.

Fara concluzii! Punct!

Advertisements

2 thoughts on “Dezamagitor sau “da-te-n gatu ma-tii”

 1. Ha ha! Ce surpriza placuta! Nu sunt singurul deci.
  In alta oridne de idei, felicitari pentru blog! Imi place ce citesc. Spor la treaba!

  1. nu…nu esti singurul 🙂 m-a dezamagit rau omul,dar asta e…
   Merci pt felicitari si ma bucur ca ti-am descoperit blogul!
   Toate cele bune! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s