RQ & Google Street View sau Focsaniul 2.0

image-2013-04-25-14687753-41-street-view-acopera-aproape-toata-tara

In primul rand sa lamurim ce este un RQ Code!

Codul RQ este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. QR este o prescurtare din engleză de la quick response („răspuns rapid”).

In al doilea rand sa lamurim ce inseamna Google Street View!

 Google Street View vă permite să exploraţi locaţii din întreaga lume cu ajutorul imaginilor la 360 de grade, la nivel de stradă. Puteţi explora monumente, puteţi vedea minuni ale naturii, puteţi naviga pe itinerariul unei călătorii, puteţi intra în restaurante şi întreprinderi mici şi acum puteţi să vizitaţi chiar şi Amazonul!

Boon…Dupa ce acum cateva zile in Focsani s-a aplicat primul RQ Code pe un monument istoric(Borna de hotar din Piata Unirii),astazi am primit vestea ca de acum Urbea de pe Milcov se va puta descoperi si din fata calculatorulu.

Google a anuntat miercuri noi imagini disponibile in Street View care permit utilizatorilor sa vizualizeze si sa navigheze prin imagini panoramice la nivel stradal in mult mai multe locuri din Romania decat pana acum.Turistii romani sau straini care vor sa viziteze Romania se pot plimba acum prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focsani sau Baia Mare, pot explora strazile medievale din Sighisoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peles sau Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Extinderea a inceput in iulie anul trecut, cand masina si bicicleta Google au pornit la drum pentru a pune pe harta unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara. Astfel, acoperirea Street View in Romania a fost extinsa cu sute de localitati, adaugandu-se peste 40.000 km la acoperirea initiala.

In plus fata de sute de localitati care pot fi vazute in Street View, Google prezinta si imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri si atractii turistice din Romania. Acestea includ printre altele Ateneul RomanPiata Sfatului din BrasovPiata Mare din Sibiu, Muzeul National al Satului, Biserica fortificata din Cisnadie, Cheile Bicazului sau Lacul Rosu.

Intrebare: cine iese la o plimbare virtuala prin Piata Unirii?
[surse articol: hotnews, wikipedia & google]
Advertisements

2 thoughts on “RQ & Google Street View sau Focsaniul 2.0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s