Festivalul Berii sau Zilele municipiului Focsani?

 

MonumentulUniriidinFocsani_1-m

Nu stiu de cand e judetul Vrancea mare nascator de bere pentru a ne putea mandri cu un Festival al Berii,dar chiar si asa,uite,il facem,il gazduim,nu sunt contra,dar unde sunt producatorii ? Nu vad decat gratare ruginite pline de colaci secuiesti,mici,peste imputit si pe ici pe colo cate un dozator de bere de o calitate indoielnica. Balci se poate numi,dar festival?? Sa avem pardon,mon cher!

Si totusi,noi pe cine sarbatorim? Berea sau Focsaniul ?

La o simpla cautare pe internet cu “Zilele municipiului Focsani”, google-ul se incapataneaza sa ne ofere rezultate gen “Festivalul berii si zilele municipiului Focsnai”, iar pe vranceni daca ii intrebi unde se duc,cu siguranta o sa iti raspunda ca la festival. Deci,asa o fi?

Cu siguranta…nu, altfel nu mai vedeam agatate prin oras afisele primariei pe care scrie mare si raspicat “Zilele municipiului Focsani”! E drept ca in trecut prin Piata Unirii gaseai pe vremea asta corturile marilor producatori de bere din Romania(Ursus, Tuborg, Bergembier, Ciuc, Silva,etc)si,din pacate, intre timp nu au mai ramas decat grataragii speculanti care vor sa se imbogateasca in 3 zile cat altii in 3 ani,dar totusi,totusi,oameni buni,la inceput de iulie Orasul ni-l sarbatorim !

De ce?
Pentru ca in anul 1862 se realizeaza unirea celor doua parti ale orasului prin decretul de unificare din 6 iulie 1862 semnat de catre  Alexandru Ioan Cuza si astfel Focșaniul devene resedinta judetului Putna.

Asadar,cand va mai intreaba cineva ce sarbatorim in aceasta perioada,cu mandrie sa ii raspuneti “Zilele municipiului Focsani”!

 

Advertisements

5 thoughts on “Festivalul Berii sau Zilele municipiului Focsani?

  1. Orăşelul Seini nu se poate compara cu municipiul Focşani, dar sperăm ca ziua lui să fie la fel de frumoasă ca acestui frumos reprezentant al Moldovei. Sunt încântat de cele văzute, deşi n-am fost de faţă!

    1. Asa este, in Vrancea vinul e bun 🙂 Exista si un festival al viei si vinului,numai ca acela e mai prin octombrie ,exact atunci cand e tulburelul mai bun de baut 🙂 asta cu berea e doar o gaselnita a tarabagiilor si a acelora care vor sa existe si o parte comerciala a Zilelor orasului 🙂

      1. Dacă firmele producătoare participă şi în calitate de sponsori la eventuale spectacole sau alte manifestări de gen, părerea mea e că ar trebui să treci cu vederea tarabagii. Să fim un picuţ mai isteţi decât ei fiindcă scopul scuză mijloacele, nu ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s