Aplică pentru atelierele „Vin’ La Teatru”!


1010040_4730031061040_806868029_n

Ce este „Vin’ La Teatru”? E primul festival de teatru profesionist, independent, gratuit și voluntar, e festival de teatru de bunăvoie. De pe 18 până pe 21 iulie, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” poți vedea opt spectacole de coregrafie, improvizație, comedii și drame cu actori tineri și premiați.

Pentru că noi credem în educația alternativă, am pregătit trei ateliere care să te ajute să-ți explorezi creativitatea. Vei avea ocazia să te cunoști mai bine și să devii mai dezinvolt sau, dacă deja îți spun prietenii că „joci teatru”, să te asiguri că joci bine. Iar dacă ți-ar plăcea să fii actor, regizor, coregraf sau scenograf, e oportunitatea perfectă să descoperi câteva dintre mecanismele unui spectacol.

Atelierele sunt gratuite și vor avea loc pe 19, 20 și 21 iulie la Colegiul Național „Unirea”, între orele 11:00 și 14:00.

Vineri, 19 iulie, la atelierul de Expresivitate Corporală vei descoperi cum corpul tău modelează spațiul în care se află. Trainer va fi Mihai Cojocaru, absolvent al UNATC „I.L.Caragiale”, secția actorie, la clasa prof. Adrian Titieni, promoția 2013. Mihai a fost interpret în numeroase spectacole de actorie, regie și coregrafie din cadrul UNATC și îl poți vedea în cadrul Festivalului în spectacolul „Pisica Verde”, rol pentru care a câștigat premiul de cel mai bun rol secundar la „Serile Teatrului Studențesc”.

Sâmbătă, 20 iulie, la atelierul de Improvizație vei descoperi cum spontaneitatea poate deveni artă. Sau dacă nu, oricum te vei distra cu Vlad Mihu, absolvent al UNATC „I.L.Caragiale”, secția actorie, la clasa prof. Ion Cojar, membru al trupei de improvizație Backstage Boys din 2010. Băieții din spatele scenei vor ne vor arăta cum se improvizează profesionist sâmbătă seara, de la 20:00.

Duminică, 21 iulie, la atelierul „Con-Text” vei descoperi cum este construit și cum se deconstruiește un dialog, cum se gradează conflictul și cum poate lua naștere o situație pe scenă. Adrian Damian a absolvit UNATC la clasa prof. Alexandru Repan, a jucat la Teatrul Național București, la Teatrul Odeon, la Teatrul Nottara, iar în prezent este actor al Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” și coordonează un centru de dezvoltare personală prin teatru. Cum aplici? Trebuie doar să trimiți până la data de 17 iulie pe adresa vinlateatru@gmail.com o foarte scurta prezentare a ta și răspunsul la întrebarea: „De ce vrei să aplici la atelierul nostru?”. (100-150 de cuvinte fiecare).

Te așteptăm!

Persoană de contact:

Ioana Alexandru

Tel. 0724 218 970

Email: vinlateatru@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s