Ce e fericirea?

5843_1

 

Pe fundal se aude un mix de chillout si pe blog incerc sa va vorbesc despre fericire. Nu sunt sigur daca vorbesc cu voi sau cu mine,cert e faptul ca despre fericire discutam.

Am observat ca toata lumea e dornica de fericire. In orice conditie,cu orice pret, numai sa vina o data sau de doua sau de trei sau de patru mii de ori. E ciudat sa vorbim despre lucruri nobile,dar sa fim atat de mojici,de egoisti. Toata lumea o vrea,insa nu prea am intalnit si oameni care sa doreasca sa o imparta fara sa primeasca nimic inapoi.

Ce e fericirea? Pe bune, ce e fericirea? Care e diferenta dintre bucurie si fericire?

Ne hranim din clisee, ne hranim cu exprerientele altora si ne dorim ca viata sa ne fie un ieftin scenariu de film siropos. Dar oare chiar asa trebuie sa fie o viata?

Am impresia ca luptam pentru nimicuri,traim haotic si la sfarsitul zilei daca te intreb “de ce?” te vei uita la mine nestiind ce sa imi raspunzi.

Sunt satul de aceasta vanatoare de nimicuri. Cand esti mic iti doresti sa fii mare,apoi cand cresti te vei simti implinit printr-o casatorie. Regizezi evenimentu ca in cea mai penala telenovela,ca mai apoi,dezamagit de ce a iesit, sa trantesti un copil crezand ca astfel iti vei gasi fericirea.

Cautam fericirea in scoala,in liceu,in iubiri de o noapte,in cluburi,pe strazi, in rasarituri de soare, in prieteni, in tristetile celor pe care ii detestam, in ceilalti, in mizerii, in carti, in filme, numai in noi nu o cautam.

Ne grabim sa tinem pasul cu vremea si vremurile,insa uitam sa tinem pasul cu noi insine. Ne cautam drumuri ,scurtaturi, idile, iubiri, destine, dar nu ne gasim niciodata pe noi. Privim in oglinda fara sa ne vedem!

Totul e materie,totul e palpabil! Iubirea se cumpara,speranta se vinde,credinta se obtine prin spaga si donatii. Mi-e dor de taranul roman,daca o fi existat vreodata si stiu ca a existat. Niciodata nu mi-am intrebat bunicii daca au fost fericiti,dar stiam ca sunt. Bunica avea in ochii ei calzi cerul senin si iubirea,iar bunicul,cu chipul lui de bunic,dar cu zambetul de copil, cu mainile crapate de razboaie si munca,dar blajine la mangaiere purta in el linistea sufleteasca.  Cate griji au avut bietii de ei,cate necazuri,cate nevoi,dar stiu ca au fost fericiti. Ei se stiau,se cunosteau pe ei insisi. Se bucurau de fiecare zi data de la Dumnezeu si erau fericiti ca exista,ca aud gainile cum cotcodacesc, ca simt mirosul de fan cosit, ca beau spuma laptelui proaspat muls, ca le rad nepotii in ograda. Erau impacati cu ei,erau prietenii lor cei mai buni si chiar daca i-ai fi tinut inchisi in cea mai intunecata inchisoare tot liberi si fericiti ar fi fost.

Noi ce facem?

Suntem sclavii multinationalelor si listelor de “to do-uri” ,ne indepartam de suflet si Dumnezeu,cersim iubire fara sa oferim nimic la schimb,dar,dar ne dorim sa fim fericiti. Macar avem vointa…

Uneori am impresia ca fericirea e doar un buton pe care daca il apesi devii instantaneu…fericit. Cum? Nu e asa? Multi asa considera. Se duc intr-un bar,se imbata bine,iubesc cea mai urata femeie,universul explodeaza de zambete si trairi,a doua zi constata cat de fericiti sunt,pun mana pe telefon,suna un prieten,se lauda cu isprava,iar cand inchid isi dau seama ca iar sunt tristi. Drogul le-a iesit din sistem.  Pai, unde li s-a dus fericirea? Se consoleaza spunand ca a fost doar o fericire de moment. Asa o fi fost? Nu!

De ce toata lumea confunda simpla bucurie cu fericirea? E frustrant,nu?

Dupa fericire nu se alearga,se sta! Dupa fericire nu se tanjeste,se traieste. Fericirea nu a fost si nu va fi niciodata,fericirea ESTE!

Ne traim viata,ne traim cariera,ne traim viata prietenilor,ne traim viata copiilor,ne traim dorintele…numai pe noi insine nu ne traim!

Fericirea e sinonimul verbului a fi! E de ajuns sa constientizezi un “eu sunt” si vei fi fericit. E atat de simplu…

Initial nu stiam cum sa incep,iar acum nu stiu cum sa o termin…fix ca-n viata,dar macar sunt! Tot e bine,nu?

Advertisements

3 thoughts on “Ce e fericirea?

  1. FERICIREA E O STARE DE SPIRIT…EU SUNT FERICITA ACUM …PT CA TI AM CITIT ARTICOLUL SI MI A PLACUT…ITI DARUIESC SI TIE DIN FERICIREA MEA…AI DREPTUL SA FII FERICIT AZI..ZAMBESTE…CU DRAG..

  2. Fericirea înseamna atingerea unui echilibru între bune şi rele, viaţa ne oferă de toate, iar bucuriile mici fac diferenţa. Poti fi fericit dacă te-ai căătorit cu condiţia sa o fi făcut din iubire şi nu pentru a evita singurătatea, poţi fi fericit că ai un copil dacă nu te “foloseşti” de aparitia lui pentru e menţine o relaţie disfuncţionala, poţi fi fericit că plouă iar, chiar dacă încă nu s-au uscat picăturile ploii anterioare….. Aşa cum spuneai, fericirea e în noi înşine şi in atitudinea noastră faţă de ce ni se întâmplă sau ne înconjoară… În noi e şi ambrozia şi otrava, depinde ce accesăm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s