SPAGA la ATENEUL din Focsani

Nu credeam ca e posibil asa ceva,dar trebuie mereu sa imi reamintesc,din secunda in secunda,ca traiesc in Romania,tara tuturor posibilitatilor. Nu scriu acest articol pentru a ma indigna aiurea,ci incerc sa corectez ceva gresit,asa ca nu ma intereseaza ofuscarile,ci mustrarile!

Atentie! Ceea ce urmeaza nu reprezinta un pamflet,ci cruda realitate mitocaneasca!

Ca un om ce apreciaza muzica buna si spectacolele de calitate mi-am dorit sa ajung la Festivalul Florentin Delmar. Subliniez ca imi pare rau ca trebuie sa fie atins chiar fara vina acest eveniment minunat,dar din pacate unii angajati chiar nu realizeaza cat de rau pot face printr-un  comportament neadecvat. Zis si facut. M-am imbracat frumos,mi-am luat cele mai bune intentii la mine si cei sapte ani de acasa si am pornit catre Ateneul Mr. Gh. Pastia. Am ajuns in jur de ora 19:00,adica aproape de ora inceperii spectacolului.

Am pasit grabit catre casa de bilete,evident,pentru a-mi procura biletul. Nu mare mi-a fost mirarea cand doamna respectiva, trista,plinuta,cu ochelari si plictisia de viata, ma apostrofeaza si imi spune parinteste ca am ajuns cam tarziu. Nu-i bai,trag cu ochiul pe planul salii si vad ca inca mai sunt locuri disponibile,neincercuite. Bag mana in buzunar si scot cei 30 de ron,la care stimabila imi spune ca am noroc! CE USURARE! Am noroc,da tre sa ii las si de o cafea,ca locul e bun.Zambeste ea, zambesc si eu si  ii dau cei 30 de Ron facandu-ma ca i-am gustat gluma. Ea imi scrie biletul,eu astept,dar inainte sa mi-l dea ma intreab discret:  “Da cafeaua?”,vazand ca glumea e serioasa,ramanand blocat,nestiind cum sa reactionez si nevrand sa mai pierd timpul certandu-ma cu ea, o intreb: “Cam cat e cafeaua la dumneavoasta?” Raspunsul a fost incredibil…de nesimtit! “Cam cat e si prin oras!”

Voua va vine sa credeti? Am ajuns sa fim talhariti si la casa de bilete a unei institutii de cultura?? Incotro, dragilor,incotro? Trebuie sa dam spaga pentru a putea cumpara bilete? Organizatorii se plangeau ca joi au avut spectatori mai putini! Cu un asa personal,nu ma mira!

Stimata doamna, imi doresc sa va bucurati de cafeaua pe care o sa o beti de acei 5 Ron si sa stiti ca v-am facut si o poza,asa, ca sa va am amintire si sa o pot imparti cu prietenii si cu cei care mi-o vor cere spre a vedea carei doamne i-am oferit o cafea in oras in aceasta seara minunata! Daca doriti o voi pune si pe acest blog,doar ca sa va mandriti cu isprava ce-ati facut-o!

Cat despre festival…numai de bine! Interpreti buni,mirorecitalul Rodicai Toma foarte frumos,Paula Seling a cantat genial,iar eu mi-am mai scris o noua amintire placuta in cartea vietii,dar,din pacare,oamenii ca doamna de la casa de bilete tin sa ne aminteasca mereu ca Romania inca e o tara plina de mojici! Dar impreuna vom corecta asta,nu e asa?

6 thoughts on “SPAGA la ATENEUL din Focsani

  1. LIKE si share ca e cat se poate de adevarat. Sotia mea te-a vazut la eveniment , mai erai cu un prieten. De unde stiu ca e adevarat ? Cand s-a dus sa ia bilet , sotia mea insotita de fiica de 3 ani aceeasi vanzatoare i-a spus ca e ultimul bilet si poate se astepta sa fie recompensata ,dar Iuliana nici nu gandeste atat de departe la mizeriile de care sunt in stare semenii asa ca foarte bucuroasa a intrat in sala si a vazut ca dupa ea au mai intrat si alte persoane. Se pare ca vanzatoarea de bilete si-a schimbat tactica si a spus ca NU mai sunt bilete ulterior vazand ca cei care au prins ” ultimul bilet” nu-i dau binete ( a se citi cafea ) 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s