Adrian Mangu

blogger civic și literar

SPAGA la ATENEUL din Focsani

with 6 comments

Nu credeam ca e posibil asa ceva,dar trebuie mereu sa imi reamintesc,din secunda in secunda,ca traiesc in Romania,tara tuturor posibilitatilor. Nu scriu acest articol pentru a ma indigna aiurea,ci incerc sa corectez ceva gresit,asa ca nu ma intereseaza ofuscarile,ci mustrarile!

Atentie! Ceea ce urmeaza nu reprezinta un pamflet,ci cruda realitate mitocaneasca!

Ca un om ce apreciaza muzica buna si spectacolele de calitate mi-am dorit sa ajung la Festivalul Florentin Delmar. Subliniez ca imi pare rau ca trebuie sa fie atins chiar fara vina acest eveniment minunat,dar din pacate unii angajati chiar nu realizeaza cat de rau pot face printr-un  comportament neadecvat. Zis si facut. M-am imbracat frumos,mi-am luat cele mai bune intentii la mine si cei sapte ani de acasa si am pornit catre Ateneul Mr. Gh. Pastia. Am ajuns in jur de ora 19:00,adica aproape de ora inceperii spectacolului.

Am pasit grabit catre casa de bilete,evident,pentru a-mi procura biletul. Nu mare mi-a fost mirarea cand doamna respectiva, trista,plinuta,cu ochelari si plictisia de viata, ma apostrofeaza si imi spune parinteste ca am ajuns cam tarziu. Nu-i bai,trag cu ochiul pe planul salii si vad ca inca mai sunt locuri disponibile,neincercuite. Bag mana in buzunar si scot cei 30 de ron,la care stimabila imi spune ca am noroc! CE USURARE! Am noroc,da tre sa ii las si de o cafea,ca locul e bun.Zambeste ea, zambesc si eu si  ii dau cei 30 de Ron facandu-ma ca i-am gustat gluma. Ea imi scrie biletul,eu astept,dar inainte sa mi-l dea ma intreab discret:  “Da cafeaua?”,vazand ca glumea e serioasa,ramanand blocat,nestiind cum sa reactionez si nevrand sa mai pierd timpul certandu-ma cu ea, o intreb: “Cam cat e cafeaua la dumneavoasta?” Raspunsul a fost incredibil…de nesimtit! “Cam cat e si prin oras!”

Voua va vine sa credeti? Am ajuns sa fim talhariti si la casa de bilete a unei institutii de cultura?? Incotro, dragilor,incotro? Trebuie sa dam spaga pentru a putea cumpara bilete? Organizatorii se plangeau ca joi au avut spectatori mai putini! Cu un asa personal,nu ma mira!

Stimata doamna, imi doresc sa va bucurati de cafeaua pe care o sa o beti de acei 5 Ron si sa stiti ca v-am facut si o poza,asa, ca sa va am amintire si sa o pot imparti cu prietenii si cu cei care mi-o vor cere spre a vedea carei doamne i-am oferit o cafea in oras in aceasta seara minunata! Daca doriti o voi pune si pe acest blog,doar ca sa va mandriti cu isprava ce-ati facut-o!

Cat despre festival…numai de bine! Interpreti buni,mirorecitalul Rodicai Toma foarte frumos,Paula Seling a cantat genial,iar eu mi-am mai scris o noua amintire placuta in cartea vietii,dar,din pacare,oamenii ca doamna de la casa de bilete tin sa ne aminteasca mereu ca Romania inca e o tara plina de mojici! Dar impreuna vom corecta asta,nu e asa?

Advertisements

Written by adimangu

9 November 2013 at 0:49

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bravo tinere , bine ca ai spus ! sa-i stea in gat !

  tatucostel

  9 November 2013 at 14:42

 2. LIKE si share ca e cat se poate de adevarat. Sotia mea te-a vazut la eveniment , mai erai cu un prieten. De unde stiu ca e adevarat ? Cand s-a dus sa ia bilet , sotia mea insotita de fiica de 3 ani aceeasi vanzatoare i-a spus ca e ultimul bilet si poate se astepta sa fie recompensata ,dar Iuliana nici nu gandeste atat de departe la mizeriile de care sunt in stare semenii asa ca foarte bucuroasa a intrat in sala si a vazut ca dupa ea au mai intrat si alte persoane. Se pare ca vanzatoarea de bilete si-a schimbat tactica si a spus ca NU mai sunt bilete ulterior vazand ca cei care au prins ” ultimul bilet” nu-i dau binete ( a se citi cafea ) 😀

  Vali Crintea

  9 November 2013 at 15:08

  • Sesizari s-au mai facut si la ZdV,iar luni acest articol va aparea si in presa locala!

   adimangu

   9 November 2013 at 17:15

 3. Ia vezi cum faci să afle şi directorul Ateneului de articolul ăsta. Altfel degeaba l-ai scris.

  Cristian Florea

  9 November 2013 at 15:23

  • Articolul va ajunge si in Ziarul de Vrance si cu siguranta va afla si Directorul Ateneului de cele intamplate,mai ales ca au fost mai multe cazuri! Nu am fost singurul!

   adimangu

   9 November 2013 at 17:14

   • este incredibil, trist si tipic mioritic ..
    un semnal de alarma bun din care unii vor invata.

    Dan Trofin

    10 November 2013 at 14:35


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Fosile şi pietre

Just another WordPress.com site

Hai-Hui prin România

Despre turism sau despre sufletul unui om pasionat de natura

Bogdan DUCA

Pentru ca în viitor să nu se spună "Acele timpuri au fost întunecate pentru că ei au tăcut"...

Prin obiectivul mintii

kalos kai agathos

Atracția Succesului

Mintile frumoase inspira

anbpriasi.wordpress.com/

Asociația Națională a Bibliotecilor și Bibliotecarilor Publici - Filiala Iași

prietendevremerea

O vorba buna

Stele verzi

Nu mă intimidează oamenii cu priviri dure şi cu vorbe urâte!

Legenda biciclistului singuratic

"În general oamenii simt și gândesc, dar nu fiecare om poate aplica gândirea și simțirea!"

%d bloggers like this: