Omul: scurt manual de utilizare

1-Program_Cloud_ERP_Manual_de_utilizare

 

Pe cai aspre spre stele! E singurul lucru ce-mi vine acum in minte. Nu va vorbeste nici pesimistul,nici optimistul,nici poetul, ci doar omul sau decat omul dupa cum ar spune unii gresit.

Nu am vrut sa postez acest articol,dar cineva drag mi-a amintit ca daca nu as face-o m-as nega pe mine insumi. M-am plictisit sa scriu despre dezamagiri,spagi,usi trantite in nas sau oameni care dupa ce i-ai ajutat se fac ca nu te mai cunosc,dar am constatat ca acestea sunt cele mai bune lucruri care ti se pot intampla.

Nu te poti dezvolta traind o viata intr-o bula de sapun. Pentru a atinge pacea si linistea sufleteasca ai nevoie sa dai cu genunchii de asfaltul gri si zgrumturos al realitatii. Nu exista oameni perfecti! Fiecare te va lovi mai devreme sau mai tarziu,chiar si tu te vei lovi fara sa iti dai seama.

Oamenii vorbesc doar vorbe,transforma vise in povesti, iti spun doar ce vrei sa auzi si, cu toate astea, nu trebuiesc condamnati, nu! Cei care gresesc sunt cei ce isi leaga vorbele de suflet precum snurul de bocanc si cand incearca sa isi scoata piciorul constata ca se confrunta cu un nod al dracului de greu de desfacut. Faceti doar o simpla funda! Nu e un semn de rautate sau de suspiciune, ci doar unul de intelepciune. Invatati egoismul! Nu va legati de oameni doar din teama de a nu fi singuri. E greu sa fii singur, dar e dureros sa fii singur langa cineva. Un om nu poate oferi din comorile sufletului sau daca nu este egoist. Ai nevoie de tine ca sa te poti oferi.

Societatea ne-a oferit o groaza de proaste clisee de care trebuie sa ne debarasam! Dragilor, din dragoste nu se sufera, dar din ciuda da! Iubirea e o floare! Mai devreme sau mai tarziu se va ofili si in loc sa ne bucuram de ea, ne fixam pe timpul pentrecut in compania ei, iar ea cade pe un plan secund. Nici macar din faptul ca ti se pun bete in roate atunci cand vrei sa ajuti nu se sufera. Datoria mea e sa merg mai departe in calatoria asta numita viata! Lacrimile triste sunt doar ale eurilor lirice si ale celor ce uita ca au un suflet! Iar capul plecat e mult mai usor de taiat! E usor sa faci rau, smecheria e sa ai curaj sa faci bine! Faceti bine oricand si oricui, cu singuranta veti fi pedepsiti pentru asta, dar macar nu va veti nega sufletul. Nu-l cautati pe Dumnezeu, ci cautati starea de dumnezeire. Dumnezeu nu inseamna dragostea, ci dragostea este Dumnezeu! Impartasiti gandurile bune, daruiti-le tuturor celor ce vor sa le auda, iar daca unii dorm, lasati-i sa doarma. Va vor cauta cand vor fi dornici de trezire.

Ideile bune si gandurile curate sunt un bun comun al speciei uname! Bucurati-va de ele!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s