Focşaniul, un oraş de rahat…la propriu!

cacat

 

Am criticat de foarte multe ori oraşul în care înca locuiesc, dar l-am şi lăudat când a fost cazul. În linii mari e un oraş frumos, curat şi liniştit. Dar acum…ce să-i faci dacă există şi minusuri? Le poţi trece cu vederea? Asta ai putea face, închizi ochii şi te faci ca plouă, dar când minusurile au parfum de căcat…nu prea îţi poţi ţine respiraţia!

De ceva ani încoace, în fiecare vară, Focşaniul este stăpânit de fel şi fel de izuri. Dacă cineva ar spune ca trăim într-un oraş de căcat nu s-ar înşela deloc. Ei bine, doamnelor şi domnilor, Focşani a ajuns să fie un oraş de căcat…la propriu! Nu există seară de vară în care mirosurile de căcat de porc şi găinaţ să nu ne gâdile simţurile şi să ne parfumeze viaţa.

Trăim vremuri căcăcioase şi nu vreau să implic politicul pe acest subiect, chiar dacă ambele situaţii împart acelaşi parfum! Dar trebuie sa realizăm faptul că dacă nu facem singuri curat, porcii nu o să îşi cureţe haznaua din proprie iniţiativă, iar cocoşii nu o să îşi bage singuri dopuri în cur!

Oricum, există speranţă! A aparut pe Facebook un eveniment care spune fix aşa: “Te-ai săturat de mirosul de dejecții? Vino sâmbătă 30 August in Piata Unirii, înarmat cu o sticluță de parfum! Poate fi un parfum ieftin oricum miroase mai bine decât “parfumul porcilor”.
Toți participanții vom deschide sticluțele de parfum, în acelaşi timp şi le vom răsturna pe caldarâm.
Hai să le arătăm că ne pasă de calitatea aerului pe care-l respirăm!”

Ce zici? Te bagi?

 

sursă foto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s