Pe căi aspre către stele!

Se-aşterne ura în toate ale noastre, ne lasăm sufltele conduse de durere şi resenmare şi preferăm să închidem ochii şi să lăsăm lucrurile să meargă aşa cum merg.

Resemnare e deviza noastră şi îi lăsăm pe cei de lângă noi să cadă unul câte unul în ispita nepăsării. Nu mă priveşte, nu e problema mea, nu mi se întamplă mie! Eu încă mai judec, nu sunt ca ei şi prefer să nu mă implic în problemele lor. Uităm că formăm o comunitate, uităm că suntem, până la urmă, nişte roţi dinţate în acest mecanism numit societate. Cum poţi traversa marea când toţi vâslaşii îţi mor sau se transformă în stane de piatră?

Nu am prea multă carte, dar în mine stă aşezat sufletul şi în suflet, starea de dumnezeire. Cu sufletul vă scriu acum! Îmi fac datoria morală faţă de mine şi de cei ce vieţuiesc în lumea mea! Sunt obligat să mărturisesc!  Nu căutaţi la forma textului, la veşmântul cuvintelor, ci pătrundeţi catre fond, către suflet!

Spuneam că îmi trăiesc starea de Dumnezeire. Fiecare este liber să o simtă după cum doreşte. Fie că o numeşti pace înterioară, fie că vorbeşti de fericire, fie că o simţi ca pe minunea vieţii pe care o trăieşti, fie ca o numeşti libertate ,toate acestea vin din starea de dumnezeire, din iubire!

Cât de singur este omul fară de pace, omul care nu ştie că se are pe sine însuşi, omul care nu este conştient de minunea vieţii, omul care vieţuieşte nimicul, rutina, deznădejdea, omul care nu ştie că singura cale care duce către împlinire nu este banul, nu este puterea şi nici competitivitatea sau invidia faţă de aproape, ci iubirea vie, necondiţionată!

O spune extraordinar de frumos Radu Beligan! “Secretul vieţii este iubirea! Iubiţi ce vreţi, dar iubiţi!” 

Iubirea este izvorul inţelepciunii, este smerenia care înalţă, iubirea este poarta cunoaşterii adevărate, cheie a sensului vieţii şi biserică pentru Dumnezeu!  Iisus a spus că Dumnezeu este iubirea, Osho spunea că iubirea este Dumnezeu, iar eu vin şi spun că ambele reprezintă acelaşi lucru!

Cât de frumoasă este lumea celor ce iubesc! Cat de frumos au trait bunici, părinţi şi fraţi de-ai noştri care prin iubire vie au devenit liberi. Nu a contat faptul că nu au avut graniţe deschise, că nu îşi duceau viaţa prin puii de corporaţii ai occidentului, nu a contat nici măcar faptul că oameni trişti şi plini de rele, ură, resemnare şi durere au incercat să le îngrădească sufletul punându-le trupurile între pereţii reci ai temniţelor, ci a contat faptul că îl trăiau pe Dumnezeu şi că au reuşit să facă maternităti de sfinţi din închisori politice. Cât de greu ne este nouă astăzi să trăim simplitatea fericirii şi cât le-a fost lor de uşor să supravieţuiască durerii prin simpla mărturisire!

Am datoria morală să nu închid ochii, nu am dreptul să judec, dar am dreptul să amintesc şi să îndemn la luare aminte!

Dumnezeu nu e de vânzare, iubirea vine din interior şi nimeni nu are voie să atenteze la integritatea mea morală! Vor să ne ia eternitatea şi să ne jăcmănească inimile! Trageţi bine fermoarul sufletului pentru că vor să facă din noi tuburi goale aducătoare de profit, consumatori, cotizanţi ai unui sistem în care primează banul lor şi frica noastră!

Il vor vinde pe Dumnezeu, îl vor goli de sens, vor reduce duhovnicii la tăcere şi le vor da parohiile către obedienţi ce vor şti să facă biserici pe taxe şi profit! Îl vor goni pe Hristos din biserica creştină! Securişti şi draci ascunşi sub cruci opulente şi veşminte bisericeşti vor tâlhări în numele unui fals Dumnezeu. Divinitatea va fi doar un cuvânt care convinge, sperie sau asupreşte, iar iubirea şi mila creştină vor rămâne doar poveşti spuse de rari şi foşti preoţi ce vor mai avea tăria de a mărturisi Adevărul pe la colţuri de stradă, feriţi de ochii demonici şi răzbunători ai fariseilor! Dar,oare, toate acestea nu se întâmplă deja?

Cât timp mai vrem să pierdem în defavoarea noastră? Oare nu ne-au ajuns atâţia zeci de ani în care am fost schingiuiţi moral şi fizic doar pentru ca am fost paralizaţi de frică? Priviţi ce a facut frica din noi! Priviţi unde ne-a adus şi priviţi cine profită de ea! Politicieni corupţi, patriarhi, mitropoliţi şi episcopi ce vor să facă din Creştinism o corporaţiei, slugi ce vor să distrugă Omul atât fizic cât şi moral! Doar ei au câştigat de pe urma fricii noastre! Ne-au câştigat demintatea, ne-au câştigat libertatea, ne-au câştigat sufletele şi pe noi cu tot ceea ce avem!

Uniţi ne salvăm! E timpul!

Luaţi-vă viaţa înapoi! Căutaţi-vă reperele morale şi fiţi repere morale! Hrăniţi-vă sufletele, iubiţi-vă şi iubiţi-vă lumea în care trăiţi ca pe voi înşivă!  Separaţi binele de rău, cultura de incultură şi duhovnicii de farisei! Formaţi comunităţi, formaţi-vă lideri şi formaţi-vă biserici pe fundaţia sufletelor voaste pentru a nu putea fi dărâmată de nimeni! Nu uitaţi că pentru puterea exemplului nu există contra argument! Iubiţi cu iubire vie absolut orice şi fiţi Hristoşi şi Dumnezei!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s