Mărturisire

Mă voi mărturisi mie şi ţie şi nouă. Am lăsat in urmă o imagine, un gând, un sunet pentru a îmbrăţişa noi şi noi iluzii. Apare un nou an, şi asta doar în mintea şi în convenţiile noastre nenorocite. În realitate, sunt aceleaşi anotimpuri care se învârt la nesfârşit. Mă simt ca un disc vechi care sare şi repetă acelaşi fragment muzical la nesfarşit. Suntem nişte melodii din care rămân doar bucăţi zgâriate şi pline de obsesii. Ne trăim vieţiele sub forma unor confesiuni marunte menite să ascundă marile secrete. Cei ce au curajul să se exorcizeze în public sunt blamaţi pentru adevarurile lor, aplaudaţi în linişte şi puşi la zid pentru a pastra aparenţele

Repetăm obsesii, repetăm nelinişti şi ne căutăm locul în mediocritate. Nu e nimic mai bun decât uniformizarea şi trăirea bucuriei celorlalţi. Ne căutăm destine şi ne vrem puternici, jucând roluri din cele mai mici. Vrem să primim Oscarul pentru misiuni împrumutate şi pentru curajul de a nu face nimic concret. Ne măsurăm vieţile în timp şi bani şi tânjim cu mainile la spate după vise pe care nici măcar nu suntem în stare să le visăm.

Ne dorim fericirea şi îi urâm pe cei care o găsesc, ne dorim să primim sprijin când cel mai comod lucru pe care îl putem face pentru cei din jurul nostru este să le întoarcem spatele şi căută clişee din cele mai obosite pentru a ne oferi prospeţimea în drumul acesta numit viaţă.

Suflăm cu disperare în lumânări, ciocnim mii de cupe de şampanie, suntem superstiţioşi, cumpărăm bilete de loto, ne rugăm, adică facem tot posibilul să nu facem nimic concret pentru noi, dar aşteptăm mântuirea. Suntem într-o continuă aşteptare şi sperăm nimicuri. Totul trebuie să vină de la ceilalţi. Anul, ziua de naştere, Dumnezeu…noi trebuie doar să aşteptăm şi poate că într-o zi totul va fi exact aşa cum trebuie să fie şi aşa cum habar nu avem !

Eu? Privesc primăvara sub acest morman imens de zăpadă si frig! Mugurii sunt nerăbdători să apară!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s