Boilor, pazea!

10923560_761939907214289_435571120584865976_n

Avem nevoie de bun simt pentru a primi respect. Lucrurile nu pot functiona altfel. Drepturile nu pot exista independente de obligatii. Cerul e facut sa tina stelele, nu sa ne dea noua vrute si nevrute pe gratis. Inca educatia se face asa cum se face si inca sunt multi badarani care isi “educa” proprii copii intr-o dulce si apasatoare nesimtire. Am vorbit mereu despre ei. Unii spun ca nu ar fi ok, dar eu spun ca nu te poti dezvolta daca nu stii cu ce sau cu cine ai de a face!

E timpul sa le punem oglinda in fata!

Pentru a sti ce este de facut trebuie sa stii exact ce tratezi. M-am saturat sa vorbim despre Romania! Romania e o tara de mana a saptea. Romania e inapoiata. Romania e nesimtita. NU! Romania e formata din oameni. Din oameni care agreseaza si agaseaza, dar si din oameni de bun simt.

Tehnologia ne reda curajul!

In 1990 in mentalul colectiv se inradacinase ideea ca cine isi exercita dreptul de cetatean si reclama ceva nelalocul lui e automat turnator. Nimeni nu prea isi dorea eticheta asta si din pacate cei multi si de bun simt s-au facut ca nu vad ce fac cei nesimtiti si nesimtitii s-au inmultit! Astazi tehnologia prin telefoanele cu camera foto si retelele de socializare ne ofera posibilitatea sa fim cetateni activi si sa ii sanctionam pe loc pe cei care gresesc intentionat. Nu mai trebuie sa atragi atentia nimanui in mod direct, ceea ce te scapa de foarte multe neplaceri si riscuri pe care ar fi trebuit sa ti le asumi.

Boilor din Focsani, pazea!

Din intamplare, zilele trecute, am descoperit pe Facebook o pagina care se numeste Ai parcat ca un Bou-Focsani . Ma bucur ca exista astfel de initiative care dau posibilitatea oamenilor de buna credinta sa sanctioneze nesimtitii din trafic si in acelasi timp sa fie paziti de umbrela anonimatului. E un exercitiu extraordinar de bun. Invatam sa luam atitudine si sa ii sanctionam pe cei care gresesc. Doar asa putem combate lucrurile care nu merg si oamenii care ne distrug societatea.

Va recomand din toata inima sa le trimiteti pozele voastre celor ce se ocupa de pagina asta si impreuna sa ne luam inapoi comunitatea din mainile celor fara de obraz!
Astept cu nerabdare si alte initiative de acest gen : ai aruncat tigara pe jos ca un nesimtit, injuri ca un birjar, faci mizerie ca o javra, va comportati la ghiseu ca un cimpanzeu, predati ca o ciubota, cereti spaga in spitale ca…ati inteles ideea!

Toate cele bune si stati cu ochii si camerele foto pe ei!

Advertisements

2 thoughts on “Boilor, pazea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s