NU! Nu sunt mândru că-s român!

Faptul că m-am nascut în Romania e o pură întâmplare. Nu sunt mândru de ţara mea pentru că nu e o realizare proprie şi nu e nici a mea. Ea fiinţa şi fără naşterea mea în interiorul său.  Pentru mine e o zi normală pe care am de gând să o trăiesc normal, iar ceva mai frumos de atât nu ştiu a face! Nu sufăr de patriotism şi nici nu am nimic de venerat. Sunt obişnuit să mă raportez doar la mine şi nu am nevoie de un catarg de care să mă agăţ pentru a mă face remarcat. Prefer să fiu caracterizat de propriile acţiuni, nu de apartenenţa la grup, doctrină, religie sau mai ştiu eu ce. Nu voi face declaraţii aberante şi nici in poze cu steagul nu voi pune, deşi arată bine. E frumos, simplu şi are trei culori care îmi plac.

Nu voi întreba ce sărbătorim de 1 decembrie pentru că ştiu că sunt foarte mulţi care nu vor şti să mă lămurească. Fasolea cu ciolan nu îmi place, coada formată din pensionari calici, puradei şi ghiolbani mă irită, iar primarul, susţinut de tot acaretul său de partid e la fel de obosit şi epuizat ca-n fiecare an. Nu sunt adeptul discursurilor pompoase şi al fariseilor, cum nu sunt nici fanul armatei. Soldaţii şi troacele lor din dotare mă lasă rece.

La televizor, printre demagogii care se contrează în declaraţii pompoase şi ipocrite, îşi vor face loc şi poveştile românilor de succes, de ei e posibil să mai auzim pe 31 decembrie şi cam atât. Deja e prea mult să furi două zile de scandaluri, violuri şi de crime. Transmisiunile în direct vor fi minunate. Idioti nespălaţi vor trage de microfoanele reporterilor ca să îşi arate dantura spartă şi să scuipe pe cameră un libidinos “România, te iubesc”, iar reporterii vor vâna boschetari şi analfabeţi pe care îi vor pune să se dea în spectacol şi să se târască prin propriul noroi pentru minutul lor de glorie. Cu cât mai ciudaţi, cu atât mai bine. Andreea Esca va zâmbi mulţumită, iar Constantin Radu Tănase va mima ingrijorarea pentru acest popor pierdut de moralitate. E rustic, e românesc şi melteanul râde la proşti! Publicul trebuie amuzat and we love to entărtein you, aşa că gândiţi liber după cum vă spunem noi şi ţineţi aproape! E wow, ce nu pricepeţi?

Distracţie plăcută, România, iar când terminaţi, adu-mi nota de plată! Da, ca în fiecare an!

 

 

Advertisements

2 thoughts on “NU! Nu sunt mândru că-s român!

  1. Traim vremuri cand pustanii si fufitele au ca modele personajele mioritice din cancanul mizerabil de la Maruta-Capatos-Ionescu-Gherghe. Sportul e ignorat si motivat cu o scutire in scoala si liceu, ne pierdem mintile sclipitoare si tinerii valorosi care inca mai studiaza.

    Americanii, prin J.F. Kennedy, au o vorba: “Nu intreba ce poate face tara pentru tine, ci intreaba ce poti face tu pentru ea”. Cu toate acestea, foarte multi tinerii talentati, frumosi si expresivi, care au incercat sa schimbe Romania. Insa, lovindu-se de bariere, dezinteres si birocratie, sunt nevoiti sa plece afara, unde sunt apreciati. Urmare a dezinteresului statului roman, fata de viitorul acestui popor, pentru urmatorii zeci de ani, eu zic asa : Hai sictir, #Romania !

    As putea sa spun : La Multi Ani, Romania ! Insa, ar insemna sa ignor o imagine de ansamblu – valul de ipocrizie care pluteste la manifestarile publice unde politicienii actuali pozeaza in patrioti cu principii si dragoste de tara.

    1. Asa e, Dane! Un stat e format din oameni, iar oamenii prezentului sunt asa cum sunt. Ma bucur ca am intalnit oameni misto, inca mai exista bule de oxigen, dar zi de zi imi vad prieteni atacati si la propriu si la figurat, vad oameni ce se bucura de mizerii, intru in contact cu oameni resemnati si cu mentalitati rigide. Daca as spune ca de Craciunul acesta in Focsani am vazut mai multi derbedei ca-n Ferentarii Bucurestiului, iar imi va sari lumea-n cap, daca voi vorbi despre mezeria din Piata Unirii, iar voi fi facut frustrat,hater sau mai stiu eu cum… voi incerca sa imi tin gura, iar daca va veni un moment in care se va pune problema sa plec din tara, promit sa-mi fie dor doar de prieteni!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s