Arhitectura unei seri perfecte!

18aprilie

 

Faptul că am posibilitatea de a fi părtaş concertelor Orchestrei Camerale Unirea nu e o banalitate, e un privilegiu, un dar de care ma bucur cu emoţie de fiecare dată când păşesc pragurile Ateneului din Focşani. E plăcut să întalneşti oameni minunaţi pe care ajungi să îi cunoşti din vedere, cu care să te saluţi şi alaturi de care să legi prietenii timide şi frumoase.

Părinţii m-au  învăţat că din ceea ce primesc trebuie să dăruiesc mai departe, iar o faptă bună nu o faci pentru a-ţi gâdila orgoliul şi stima de sine, ci o faci pentru că eşti dator şi responsabil faţă de cei care te înconjoară.

Am mulţi bunici, seniori cu poveşti de viaţă extraordinare. Unele cu parfum de boemitate, altele, dimpotrivă, pline de tragedie şi de durere, dar toate simt că ma copleşesc şi, Doamne, cât curaj şi determinare îmi oferă!

Aseară am împletit credinţa cu muzica, iar Dumnezeu ne-a zâmbit prin ochii plini de emoţie ai seniorilor noştri dragi, ochi ce s-au reîntâlnit cu partea frumoasă a vieţii după ani şi ani de zile! Sunt emoţionat şi fericit că am putut oferi, alături de cei care au crezut în visul meu, o parte din momentele ce dau culoare inimii mele. Mulţumesc Silvia, mulţumesc Vali, mulţumesc Alexandra, mulţumesc Ateneului şi tuturor care ne-au ajutat să ajutăm inimi şi suflete. Astăzi, la ora la care scriu , cerul e destul de mohorât, dar cui îi pasă, atat timp cât există oameni care înseninează vieţi.

Da, domnule dirijor Vincent Gruger, scriu cu entuziasm, cu iubire despre momentele petrecute vrăjit de bagheta dumneavoastră. Scriu despre credinţă şi dăruire, despre sacrificiu şi curaj, despre vise împlinite şi despre iscusinţa prin care fragmentele recitate din Scriptură, Corul de Cameră Pastorala şi Orchestra Unirea ni l-au adus pe Dumnezeu aievea! Dacă aş tine pentru mine toate aceste trăiri, jur că aş exploda! Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, sunteţi cel mai iscusit arhitect al notelor muzicale, iar Focşaniul niciodată nu a sunat mai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s