Săptămâna Națională a Bibiotecilor

13062036_1184993024853514_3988397820075029431_n

 

“În acest an, de Săptămâna Națională a Bibiotecilor, a venit timpul să le arătăm celor care lucrează în biblioteci că îi apreciem. Dacă în ultimul an ați fost încântați de un eveniment organizat într-o bibliotecă, dacă v-a inspirat un bibliotecar să fiți mai implicat în propria formare sau în comunitate, ați avut cel puțin un moment de “aha, bibliotecile oferă mai mult decât cărți vechi!”, atunci acum e momentul să vă arătați recunoștința. Treceți pe la biblioteca de cartier sau pe la biblioteca facultății, trimiteți un mesaj de apreciere pe adresa de email a bibliotecii sau pe pagina ei de Facebook, dați o îmbrățișare unui bibliotecar urându-i La mulți ani de Săptămâna Națională a Bibliotecilor!”

Acesta este mesajul ce apare postat de către Biblioteca Naţională a României pe pagina oficială a evenimentului! Sunt fericit că pot ajuta la răspândirea mesajului şi mă mândresc cu faptul că am atâţia bibliotecari minunaţi în viaţa mea. În bibliotecă mi-am găsit sensul de a fi, aici mi-am construit cele mai frumoase prietenii şi aici am învăţat ce înseamnă să fii parte a unei echipe pline de entuziasm şi de iubire.

Luaţi cu asalt bibliotecile! 

Bibliotecile nu mai sunt de mult doar locuri de unde să împrumuţi cărţi! Lucrurile stau cu totul şi cu totul diferit în zilele noastre. Daca despre primele smatphoneuri se spunea abia la finalul descrierii ca, printre altele, au şi funcţii de telefon, ei bine, aceeaşi tehnică descriptivă s-ar preta şi în cazul bibliotecilor din secolul XXI! Sunt locuri în care vă puteţi petrece timpul liber, puteţi învăţa, puteţi socializa, puteţi ţine sau puteţi participa la conferinţe, puteţi vizita expoziţii, puteţi audia concerte, puteţi petrece timp de calitate în familie şi, bineînteles , puteţi şi citi şi totul în mod gratuit!

Bucuraţi-vă de cel mai frumos templu construit sufletelor noastre, împărtăşiţi mesjul tuturor şi haideţi să învăţăm împreună de ce educaţa este singura modalitate prin care putem evolua cu adevărat,  iar “cultura este cea mai decentă formă de scepticism.”( Andrei PLESU).

This slideshow requires JavaScript.

Câteva fotografii făcute de mine în interiorul Bibliotecii Naţionale a României

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s